Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Klein & Fijn Kamperen

  • 1.800+ kleine campings, jaarlijks geïnspecteerd

  • Speciaal geselecteerd op sfeer en gemoedelijkheid

  • Objectieve en uitgebreide campinginformatie

Kleine campings in Duitsland

Duitsland is naast Nederland misschien wel hét land bij uitstek om te ontdekken vanaf een kleine camping. Je vindt ze overal in Duitsland, van de Bayerische Alpen in het zuiden tot de Duitse Waddeneilanden in het noorden. Ook in het Zwarte Woud, tegen de grens met Frankrijk aan en in het bijzondere Nationaal Park Jasmund kunt u genieten van de unieke natuur.

Gastvrijheid op zijn best

Duitse campings staan al bekend om hun gastvrijheid. Op kleine campings hebben ze die Duitse gastvrijheid geperfectioneerd. En bourgondisch als onze oosterburen zijn, in het Gästehaus van de meeste campings kun je voor een vriendelijk bedrag een heerlijke maaltijd krijgen. Naast goed eten kunnen de eigenaren van een camping je vaak ook de beste tips geven om de omgeving tot ontdekken. In de buurt van veel kleine campings zijn mooie plekjes te vinden waar de campingeigenaar je alles over kan vertellen. Zo ontdek je de mooiste locaties die vaak alleen bij de locals bekend zijn.

Ontdek de Duitse natuur

In Duitsland vind je talloze natuurgebieden met bijna net zoveel prachtige natuurcampings. En juist in de natuur komen de kleine camping tot hun recht. Bij natuurcampings wordt er erg goed naar de omgeving gekeken waarin ze staan. Ze gaan vaak op in de bossen, tussen de velden of in de duinen. Maar ook in wat meer bewoonde gebieden zijn er genoeg kleine natuurcampings te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de schilderachtige Duitse Eifel? Daar kampeer je in de buurt van charmante dorpjes met vakwerkhuisjes. Dit heuvelachtige en bosrijke gebied vol ruisende stroompjes, meren en watervallen leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten vanaf een minicamping.

Van de hoge bergen tot de zee

In Duitsland kun je genieten van een grote variatie aan landschappen, van zee tot aan de bergen en alles er tussenin. Geniet van de enorme bossen van het bergachtige Zwarte Woud, het imposante Berchtesgadener Land of op de uitgestrekte Lüneburger Heide. Er is altijd wel een kleine camping in de buurt te vinden. Ook leuk is de Bodensee. Voor vogelliefhebbers is het merengebied de Mecklenburgische Seenplatte een topbestemming. Je kunt hier tijdens eindeloze kano- of wandeltochten kraanvogels en visarenden spotten. Ook leuk: ervaar de sprookjes van de gebroeders Grimm in hun geboortestreek, de Harz.

Bezoek de Duitse steden

Kleine campings vind je in Duitsland echt niet alleen in de natuur. Ook bij de grote populaire steden hoef je nooit ver te zoeken naar een minicamping. De wegen en het openbaar vervoer in Duitsland zijn goed geregeld, dus je hoeft ook niet veel moeite te doen om vanaf de camping naar een stad te reizen. München, Hamburg, Bremen en Dresden zijn meer dan de moeite waard. En na een dag midden in de drukte van de grote stad is het natuurlijk extra fijn thuiskomen op jouw rustige kleine camping.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen