Ga naar de homepage

Het ACSI Inspectieteam

Inspectieteam

Er kan in een jaar veel veranderen op een camping. Nieuwe eigenaren, verbeterde voorzieningen, aanpassing van sanitair, noem maar op.

Deze veranderingen kunnen positieve, maar ook negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van een camping. Vandaar dat ACSI, als een van de weinige uitgeverijen van campinggidsen, consequent ieder jaar alle in de gids vermelde campings laat bezoeken en inspecteren.

De meer dan 319 ACSI-inspecteurs controleren jaarlijks meer dan 9900 campings in Europa. Dit doen zij op grond van een lijst met meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. De inspecteurs enquêteren tevens kampeerders die op dat moment op de betreffende campings verblijven. Op die manier kan een aantal zaken, zoals de nachtrust op de camping, objectief worden beoordeeld.

Wanneer u een ACSI-jaarsticker ziet bij de receptie, dan heeft de ACSI-inspecteur deze hoogstpersoonlijk opgeplakt. De meeste andere bedrijven sturen een dergelijke sticker op. Zelfs organisaties als ANWB of de ADAC bezoeken en inspecteren niet jaarlijks alle campings die in hun gids vermeld staan.

Er zijn inspecteurs die tot half september controles uitoefenen. Bezoekt u dus een camping vóór die tijd, dan kan het voorkomen dat u het meest recente ACSI-stickertje nog niet aantreft. De meeste informatie die in boekvorm en in de app gepubliceerd wordt, vindt u op deze website. Wilt u nog meer weten, dan kunt u de inspecteur bellen die de betreffende camping het laatst heeft gecontroleerd. Als u een camping heeft gevonden op KleinEnFijnCampings.nl, treft u daarbij ook naam en telefoonnummer aan van de ACSI-inspecteur die de betreffende camping heeft bezocht.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check  |  Blijf op de hoogte over kamperen in Corona-tijd