Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Klein & Fijn Kamperen

  • 1.800+ kleine campings, jaarlijks geïnspecteerd

  • Speciaal geselecteerd op sfeer en gemoedelijkheid

  • Objectieve en uitgebreide campinginformatie

Op vakantie op een kleine camping in Italië


Kleine campings in Italië zijn geliefd onder vele kampeerders. U kampeert er tussen de pijnbomen, te midden van de glooiende wijngaarden of met uitzicht op sprookjesachtige bergtoppen. Voor de lome stranddagen zijn kleine Italiaanse campings aan zee of aan een helderblauw meer ideaal. In zo’n mooie omgeving komt u helemaal tot rust! 
 

Kamperen op een kleine camping in Italië: een vakantie vol schoonheid in ‘bella Italia’


Van de imposante Alpen en Dolomieten in het Noorden, tot de mediterrane kusten en het rustieke en idyllische Toscane, Italië is een vakantiebestemming vol schoonheid. En dat alles met zeer aangename temperaturen. De kleine campings in Italië vindt u dan ook op de mooiste plekken: in verborgen valleien, tussen de olijfgaarden, of aan schilderachtige meren. Ook vindt u mooie kleine camping in de buurt van bijzondere Italiaanse steden zoals Florence, Venetië of Palermo. Wie natuur en cultuur wil combineren, kan in Italië zijn hart ophalen. 

Een kampeervakantie in Italië betekent culinair genieten! Op veel boerencampings of agriturismo’s in Italië zijn de gastvrije eigenaren trots op hun eigen kaas, wijn of olijven. Op verschillende kleine campings kunnen gasten hun eigen verse kruiden plukken, of tomaten oogsten. Sommige kleine campings in het Italiaanse binnenland richten zich op het authentieke kamperen. Vooral tentkampeerders hebben in het Italiaanse platteland de keus uit een aantal bijzondere minicampings.

Kleine campings in Italië hebben vaak prima voorzieningen. Zo vindt u op veel kleine campings een fraai buitenzwembad. Heerlijk om even af te koelen na een mooie wandeling of fietstocht. Een aantal kleine campings richt zich speciaal op de sportieve kampeerder, bijvoorbeeld met een klimmuur op de camping, of verhuur van mountainbikes. Bij kleine campings in buurt van steden als Rome, Pisa, Turijn, Genua of Venetië zijn er meestal goede busverbindingen. Zo kunt u heerlijke dagtochtjes maken naar musea vol kunstschatten uit de renaissance of Romeinse oudheid. Of bewonder de pracht en praal van de eeuwenoude kathedralen. Daarna is het op een beschaduwd terrasje natuurlijk genieten van een heerlijke Italiaanse ijscoupe. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen