Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Klein & Fijn Kamperen

  • 1.800+ kleine campings, jaarlijks geïnspecteerd

  • Speciaal geselecteerd op sfeer en gemoedelijkheid

  • Objectieve en uitgebreide campinginformatie

Kleine campings in Nederland

Nederland is rijk aan veel verschillende kleine campings. Naast dat het op een mini-camping een stuk minder druk is, kampeer je er vaak ook in of dichtbij de natuur op de mooiste plekjes van Nederland. Kamperen op een mini-camping is niet voor niets populair bij rustzoekers van alle leeftijden. Van mini-campings in of vlakbij een stad of het bekende kamperen bij de boer of gezellige kleine campings midden in de natuur. In alle Nederlandse provincies vind je wel een kleine camping die bij je past.

Naast de rustzoekers vinden ook (groot)ouders met jonge kinderen een kleine camping fijn. Ten eerste omdat je je (klein)kinderen goed in de gaten kunt houden. Daarnaast rijden er veel minder auto's rond op de camping en mogen ze vaak zelfs alleen bij aankomst en vertrek op het kampeerterrein komen. Dat is wel een veilig idee!

Vind kleine campings in jouw favoriete regio

 

Kamperen op een kleine camping in Nederland: een afwisselende vakantie in de natuur

Veel kampeerders weten dat het fijn kamperen is op een kleine natuurcamping. Je vindt die campings overal in Nederland, op de Veluwe, in Zeeland op de Wadden en langs de Noordzeekust vind je de populairste kleine campings. Maar Nederland kent nog veel meer onontdekte plekjes! Wat dacht je van het schilderachtige Coulissenlandschap in Noordoost-Twente, het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen in Brabant, of de uiterwaarden en fruitgaarden van de Betuwe en het rivierengebied.

Kamperen bij de boer

Een kleine camping is ideaal voor een gezinsvakantie. En wat schreeuwt er meer vakantie dan met je kinderen of kleinkinderen naar een boerencamping te gaan? Kamperen bij de boer is een ervaring die veel kinderen nog jaren bijblijven. Met een beetje geluk kun je hier zelfs zien hoe in het voorjaar de lammetjes worden geboren. Dat laatste is niet alleen leuk voor de kleinste kampeerders. Je mag vaak ook nog meehelpen met het voeren of verzorgen van sommige dieren. Naast de vele dieren vind je opeen boerderijcamping vaak ook lekkere streekproducten. Zo beleef en proef je het platteland op zijn best.

Een dagje uit naar een zwembad, museum, kasteel of speeltuin in de buurt is natuurlijk ook zo geregeld. Leuke en leerzame uitjes voor kinderen zijn bijvoorbeeld de bijzondere mergelgrotten en steenkolenmijnen in Zuid-Limburg. Ook leuk is een interactief museum zoals het Archeon in Alphen aan de Rijn, Nemo in Amsterdam, of de zeehondencrèches in Pieterburen of op Texel.

Kamperen midden in de natuur

Wil je even helemaal weg van de drukte? Op veel kleine campings en natuurcampings is het heerlijk rustig, zeker tijdens het laagseizoen. Je kampeert vaak op ruime plekken met veel privacy, (ver) weg van de grote stad. Sommige kleine campings liggen behoorlijk ver van de bewoonde wereld. Je kampeert dan midden in de natuur op een echte natuurcamping. De faciliteiten zijn soms relatief bescheiden, maar alles is aanwezig. De ideale ingrediënten om van de natuur te genieten. Op sommige natuurcampings hoef je zelfs het kampeerterrein niet af om reeën en ander groot en klein wild te zien lopen..

Kleine campings aan het water

Ook aan of langs het water vind je veel kleine campings. Ideaal als een vakantie pas compleet voor je is als je in of op het water bezig bent geweest. Een kano- of bootverhuur is nooit ver weg. Soms kun je zelfs een echte zeilboot of een motorsloep huren om een dagje te varen. Vooral in Friesland is het een aanrader om aan een van de Friese meren te kamperen. Tussen het genieten van al dat water door kun je de beroemde en pittoreske stadjes bezoeken zoals Sneek.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen