Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Klein & Fijn Kamperen

  • 2.000+ kleine campings, jaarlijks geïnspecteerd

  • Speciaal geselecteerd op sfeer en gemoedelijkheid

  • Objectieve en uitgebreide campinginformatie

Op vakantie op een kleine camping in Nederland

In Nederland kun je kiezen uit veel verschillende soorten kleine campings. Kamperen bij een mini-camping is erg populair onder rustzoekers van alle leeftijden. Je kampeert vaak midden in de natuur op de mooiste plekjes van Nederland. Naast de rustzoekers vinden ook (groot)ouders met jonge kinderen een kleine camping fijn. Ten eerste omdat je je (klein)kinderen goed in de gaten kunt houden. Daarnaast rijden er veel minder auto's rond op de camping en mogen ze vaak zelfs alleen bij aankomst en vertrek op het kampeerterrein komen. Dat is wel een veilig idee!

Kamperen op een kleine camping in Nederland: een afwisselende vakantie in de natuur

Veel kampeerders weten dat het fijn kamperen is op een kleine natuurcamping op de Veluwe. Ook de kleine campings in Zeeland, aan de Noordzeekust en op de Waddeneilanden zijn populair. Maar Nederland kent nog zoveel andere onontdekte plekjes! Wat dacht u van het schilderachtige Twentse coulisselandschap, de Brabantse zanverstuivingen zoals de Loonse en Drunense duinen, of de uiterwaarden en fruitgaarden van de Betuwe en het rivierengebied.

Kamperen bij de boer

Kleine campings in Nederland zijn ideaal voor een gezinsvakantie. Op de kindvriendelijke minicampings en boerencampings is er veel te beleven voor de kleintjes. Met een beetje geluk kun je hier zelfs zien hoe in het voorjaar de lammetjes worden geboren. Dat laatste is leuk voor kampeerders van alle leeftijden. Op een boerderijcamping kun je vaak ook lekkere streekproducten kopen Een dagje uit naar een zwembad, museum, kasteel of speeltuin in de buurt is natuurlijk ook zo geregeld. Leuke en leerzame uitjes voor kinderen zijn de mergelgrotten en steenkolenmijnen in Zuid-Limburg, interactieve musea zoals het Archeon in Alphen aan de Rijn of Nemo in Amsterdam, of de zeehondencrèches in Pieterburen of op Texel.

Kamperen in de natuur

Wilt u even helemaal weg van de drukte? Op veel kleine campings en natuurcampings in Nederland is het heerlijk rustig, zeker tijdens het laagseizoen. U kampeert vaak op ruime plekken met voldoende privacy, weg van de stad en de snelweg. Sommige kleine campings liggen behoorlijk ver van de bewoonde wereld. Je kampeert dan midden in de natuur op een echte natuurcamping. De faciliteiten zijn dan meestal relatief eenvoudig, maar alles is aanwezig. De ideale ingrediënten om van de natuur te genieten. Op kleine campings in Friesland ziet u weilanden en water zover u kunt kijken. Op natuurcampings in de bossen kunt u in de schemering konijnen of reeën zien rondscharrelen.

Veel kleine campings in Nederland liggen aan het water. Huur eens kano’s, een zeilboot of een motorsloep om een dagje te varen. Lekker zwemmen of vissen kan natuurlijk ook. Een dagtocht over de Friese meren, verbonden door talrijke kanalen, is een echte aanrader! Tussendoor doet u pittoreske stadjes zoals Sneek aan. In Zeeland heeft u ook de keuze uit talloze minicampings. Ideaal voor een rustige vakantie op het platteland vol waterpret.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check  |  Blijf op de hoogte over kamperen in Corona-tijd