Ga naar de homepage

Voorzieningen

ACSI inspecteert meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten per camping. U kunt zoeken binnen een vakantiethema, zoals ‘kamperen met de hond’, ‘campings met animatie’ of ‘campings voor mindervaliden’. Ook kunt u filteren op voorzieningen waar u belang aan hecht, zoals de aanwezigheid van een zwembad, de ligging van de camping of de openingsperiode. Door maximaal drie verschillende campings in uw zoekresultaat te selecteren, kunt u campings met elkaar vergelijken op alle aandachtspunten en aanwezigheid van alle voorzieningen.

Klik op een van onderstaande onderwerpen en lees de toelichting:

  1. Vetgedrukte voorzieningen
  2. Aanwezigheid voorzieningen
  3. Adres
  4. Classificatie
  5. Mindervaliden
  6. Wintersportcampings
  7. Openingsperiode
  8. Richtprijs
  9. Inspecteurs
  10. Telefoon-/faxnummer

1. Vetgedrukte voorzieningen

Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

2. Aanwezigheid voorzieningen

Wanneer een zwembad of andere voorziening pal naast de camping gelegen is en de betreffende faciliteiten mogen door de campinggasten gebruikt worden, dan wordt de voorziening ook in de voorzieningenlijst van de camping getoond.

3. Adres

Sommige campings liggen in hele kleine dorpjes, afgelegen in een dal of bij een meer. Het kan voorkomen dat er dan bij de campinggegevens geen adres vermeld wordt. Een camping beschikt echter altijd over een postcode en een plaatsnaam. Deze gegevens kunt u gebruiken om bijvoorbeeld de betreffende camping aan te schrijven.

4. Classificatie

ACSI geeft aan campings geen sterren of andere classificaties. De eventueel vermelde aanduidingen zijn door plaatselijke autoriteiten aan de campings toegekend. Sterren zeggen niet altijd iets over de kwaliteit, wel iets over het comfort. Hoe meer sterren, hoe meer voorzieningen, maar vaak ook hoe hoger de prijs.

5. Mindervaliden

Een camping voor mindervaliden beschikt in ieder geval over een aangepast toilet en douche of over een combinatie van beide. ACSI geeft bij elke camping aan of deze over nog andere voorzieningen voor mindervaliden beschikt.

Bekijk hier alle campings die toegankelijk voor zijn voor mindervaliden

6. Wintersportcampings

ACSI biedt een groot aantal campings die ook in de winter en in het vroege voorjaar geopend zijn. In de gids zijn de campings die wintersportvoorzieningen hebben te herkennen aan het icoontje van een skiër.

Bekijk wintersportcampings

7. Openingsperiode

Campings kunnen nogal eens afwijken van de door hen opgegeven openingsperiode, vooral in het voor- en naseizoen. Houdt u hier dus rekening mee. Tevens kan het zijn dat buiten het hoogseizoen niet alle voorzieningen beschikbaar zijn. Aan te raden is even contact op te nemen met de betreffende camping als u echt zeker van uw zaak wilt zijn.

8. Richtprijs

De prijzen die u ziet staan, zijn richtprijzen en deze kunnen afwijken van dat wat de betreffende camping in rekening brengt. De twee soorten richtprijzen geven u dus een indicatie van het kampeertarief.

Richtprijs 1: is een indicatie voor de prijs voor een overnachting in het hoogseizoen voor een combinatie van 2 volwassenen, een caravan en een auto, inclusief elektra en toeristenbelasting. Bij de richtprijs zijn de kosten voor extra voorzieningen dus niet inbegrepen.

Richtprijs 2: is een indicatie voor de prijs voor een overnachting in het hoogseizoen voor een combinatie van 2 volwassenen, 2 kinderen van 6 en 9 jaar, een caravan en een auto, inclusief elektra en toeristenbelasting. Ook bij deze richtprijs zijn de kosten van extra voorzieningen niet inbegrepen.

Let op! De richtprijs is gebaseerd op de prijs voorafgaand aan het jaar waarop u de camping zult bezoeken, dus aan de hand van de laatste inspectie van de inspecteur. Het is daarom een richtprijs en geen gegeven waarmee u gedetailleerd de kosten van uw vakantie kunt berekenen.

9. Inspecteurs

Als u een interessante camping heeft gevonden, treft u daarbij ook naam en telefoonnummer aan van de ACSI-inspecteur die de betreffende camping heeft bezocht. De inspecteur kunt u bellen voor nadere informatie.

10. Telefoonnummer/faxnummer

Dit is het nummer van de camping dat u kunt bellen of faxen wanneer u zich in dat land bevindt. Bevindt u zich in een ander land dan de camping, dan moet u voorafgaand aan het nummer eerst de internationale toegangscode '00' draaien (in Zweden '009'), en vervolgens het landnummer.

Land Landnummer
Andorra  376  abonneenummer
België 32  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Denemarken 45  abonneenummer
Duitsland 49  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Estland  372  netnummer en abonneenummer 
Finland 358 netnummer zonder 0 en abonneenummer
Frankrijk 33 abonneenummer zonder 0
Griekenland 30 netnummer zonder 0 en abonneenummer
Groot-Brittannië  44 netnummer zonder 0 en abonneenummer
Hongarije 36 netnummer zonder 06 en abonneenummer
Ierland 352  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Italië 39  netnummer en abonneenummer
Kroatië 385 netnummer zonder 0 en abonneenummer
Letland  371  netnummer en abonneenummer 
Litouwen  370 netnummer en abonneenummer
Luxemburg 352 abonneenummer
Nederland 31 netnummer zonder 0 en abonneenummer
Noorwegen 47 abonneenummer
Oostenrijk 43 netnummer zonder 0 en abonneenummer
Polen 48 netnummer zonder 0 of 8 en abonneenummer
Portugal 351  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Roemenië  40  netnummer zonder 0 en abonneenummer 
Slovenië 386  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Slowakije 421  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Spanje 34  netnummer en abonneenummer
Tsjechië 420  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Turkije 90  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Zweden 46  netnummer zonder 0 en abonneenummer
Zwitserland 41  netnummer zonder 0 en abonneenummer

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen