Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Klein & Fijn Kamperen

  • 1.800+ kleine campings, jaarlijks geïnspecteerd

  • Speciaal geselecteerd op sfeer en gemoedelijkheid

  • Objectieve en uitgebreide campinginformatie

Beoordelingen Friesland

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Friesland

Anna

Aan de ligging van de camping heb ik geen opmerkingen over. Mooi gebied.

R.Kampherbeek

zeer mooie omgeving waar de plaatsen Hindelopen en Stavoren zeker de moeite van een bezoek waard zijn

Desoete Mieke

Winkels op wandelafstand. Leuk en gezellig dorpje. Vele fietsmogelijkheden.

Kleine campings in Friesland

Als er een provincie is waar je het beste kunt genieten op een kleine camping, dan is dat Friesland wel. In deze waterrijke provincie vind te vele leuke en charmante campings waar je heerlijk kunt kamperen. En natuurlijk kun je vaak direct aan het water kamperen. Ideaal als je graag het water opgaat voor een dagje zeilen, kanoën of roeien. En bijkomende voordeel; in Friesland is ruimte genoeg, zelfs op de kleinste campings kampeer je vaak op ruime kampeerplekken.

De populairste dorpen en steden van Friesland

Kamperen bij de boer

Dat Friesland de nodige boerderijcampings rijk is, dat is geen verrassing. Jong en oud kunnen de leukste dingen beleven door een dagje mee te kijken of werken met de boer. Voor (klein)kinderen is dat altijd een feest. Soms kun je zelfs getuige zijn als er nieuwe lammetjes of kalfjes geboren worden. De hele dag spelen en ravotten zonder zorgen. En ook de (groot)ouders kunnen rustig van hun vakantie genieten. Op kleine campings rijden vele minder auto's en is het een heel stuk rustiger. Zo heb je altijd goed overzicht, waar je kinderen ook op de camping zijn.

Kamperen aan het water

Je kunt er bijna niet omheen, Friesland is dé watersportprovincie van Nederland. De Friese meren, kanalen en andere waterwegen treken elk jaar veel kampeerders. Veel campings liggen vlakbij of zelfs aan het water.

Bijzondere uitstapjes in Friesland

Maar Friesland is meer dan water en boerencampings. In de vele stadjes is ook erg veel te zien en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Planetarium in Frankeker, de bijzondere torenOldehove in Leeuwarden of de unieke Waterpoort in Sneek. Elfstedenliefhebbers mogen het Keerpunt in Dokkum natuurlijk niet missen. En over de Elfstedentocht gesproken. Wist je dat je de route van deze beroemde tocht zelf kunt ontdekken? Er zijn voor wandelaars, fietsers, zeilers en zelfs camperaars speciale routes te volgen. Dan kun je tijdens je vakantie je eigen Elfstedentocht rijden, varen, wandelen of fietsen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen